sixpack

Bliv klar til sommeren med en flot sixpack

Når man træner for at opbygge muskler, kan det være udfordrende at opnå en lav fedtprocent samtidig. Men ønsket om en markeret sixpack og en skarp fysik er stadig til stede, især når sommeren nærmer sig. Denne artikel fokuserer på at opnå denne form.

Først og fremmest er det vigtigt at forstå, at en meget lav fedtprocent uden tilstrækkelig muskelmasse ikke er hverken imponerende eller sund. Derfor er det afgørende at opbygge en solid muskelmasse først, før man fokuserer på at skære fedt. Dette gøres bedst gennem en sund kost og et godt træningsprogram med fokus på basisøvelser.

En myte, der bør afkræftes, er ideen om punktforbrænding. Man kan ikke målrette fedttab til bestemte områder ved at træne dem specifikt. Det er genetisk bestemt, hvor kroppen taber fedt først, og derfor varierer det, hvornår man kan opnå en synlig sixpack.

Når det kommer til fedttab, er det vigtigt at skabe et kalorieunderskud ved at forbrænde mere energi, end man indtager. Dette kan gøres ved at spise mættende fødevarer, tælle kalorier og træne effektivt. En kost rig på protein og sunde mikronæringsstoffer kombineret med en passende træningsplan kan hjælpe med at opnå målene.

Når man træner under et kalorieunderskud, er det vigtigt at fokusere på at bevare muskelmassen samtidig med at man taber fedt. Dette opnås bedst gennem tung styrketræning kombineret med fedtforbrændende træning med høj intensitet.

Alt i alt kræver det en kombination af sund kost, passende kalorieindtag og effektiv træning for at opnå en imponerende sixpack og en stærk fysik til sommeren. Ved at følge disse retningslinjer kan du være godt på vej til dine mål.

læs også: Kan man tabe fedt og opbygge muskler samtidig?

Sådan skal du træne for at få en sixpack

Vi har sammensat et træningsprogram, som du frit kan benytte eller bruge som inspiration til din træning mod målet, om at få en sixpack:

Mandag: Overkrop

 1. Bænkpres: 4 sæt x 8 gentagelser
 2. Pull-ups eller Lat Pulldowns: 4 sæt x 10 gentagelser
 3. Skulderpres med håndvægte: 3 sæt x 12 gentagelser
 4. Biceps Curls med EZ-bar: 3 sæt x 12 gentagelser
 5. Triceps Dips: 3 sæt x 12 gentagelser

Tirsdag: Interval Cardio

 • 20 minutters interval løb: 1 minut sprint, 2 minutters gang (gentag 10 gange)

Onsdag: Hviledag eller let aktivitet som yoga eller gåtur

Torsdag: Underkrop

 1. Squats: 4 sæt x 10 gentagelser
 2. Romanian Deadlifts: 4 sæt x 10 gentagelser
 3. Bulgarske split squats: 3 sæt x 12 gentagelser pr. ben
 4. Leg Press: 3 sæt x 12 gentagelser
 5. Calf Raises: 3 sæt x 15 gentagelser

Fredag: Full Body Circuit

(Udfør hver øvelse i træk uden pauser, hvile i 1-2 minutter mellem hvert kredsløb)

 1. Push-ups: 10 gentagelser
 2. Bodyweight Rows: 10 gentagelser
 3. Lunges: 12 gentagelser pr. ben
 4. Russian Twists med medicinbold: 12 gentagelser pr. side
 5. Mountain Climbers: 20 gentagelser pr. side

Weekend: Aktiv hvile eller valgfri aktivitet som cykling, svømning eller en lang gåtur

Denne træningsplan giver en god balance mellem styrketræning og fedtforbrænding, hvilket er ideelt for at opbygge muskelmasse og opnå en markeret fysik. Husk altid at varme op før træning og strække ud efter træning for at undgå skader.

Køb dit træningstøj her

Tilbage til blog