Gode råd til dit første forhindringsløb (OCR) - Thebodyfactory.dk

Gode råd til dit første forhindringsløb (OCR)

Gode råd til dit første forhindringsløb (OCR)

Først og fremmest vil jeg sige tillykke. Tillykke til dig, som havde modet til at tilmelde dig. Ikke fordi det er noget farligt, du skal ud på, men fordi det kan være en svær og grænseoverskridende beslutning at tilmelde sig sådan et løb. Man ser jo rigtig mange benhårde og seje deltagere på de sociale medier, og tænker at for at kunne klare sådan et løb skal man selv være lige så sej. Det er rigtig nok at der er en elite i disse løb, men det er der jo inde for alle løb. Lad være med at måle dig med dem – i hvert fald til at starte med. Når Elitefeltet er sendt af sted er det motionisternes tur. Her kommer du til at stå side om side med helt almindelige motionister. Måske står der et par stykker ligesom dig selv, som skal løbe deres første OCR.

5 Gode råd

  1. Heat -Tilmeld dig et heat som IKKE er blandt de første. Dem der starter i de første heats løber ofte for at få en god tid, og dem vil man ikke stå i vejen for. Derudover er der mere hjælp at få i de senere heats. Ja, folk hjælper hinanden her, og det må de gerne.

  2. Tøj - Hvilke tøj skal man have på? Det er faktisk et spørgsmål jeg får rigtig ofte. Tætsiddende tøj! Du vil nødig hænge fast i en forhindring. Alt efter vind og vejr kan må gå lidt mere i detaljer med tøjet. Er der meget varmt, jamen så hop i dine shorts. Dog kan langærmet beskytte dig bedre mod rifter og blå mærker. Hvis der er meget vand på ruten, så hop i noget tøj som kan smide vandet hurtigt, så du ikke bliver for tung.

  3. Sko - Igen er det meget afhængig af hvilke type løbe du skal til, og hvordan vejret er. Dog vil jeg anbefale dig at invenstere i et par trailsko. Find nogle der ikke suger for meget vand. Det er træls at løbe med alt for tunge sko.

  4. Mad - Dagen før plejer jeg selv at spise et stort måltid forholdsvis tidligt. Gerne som sen frokost. Så spiser jeg igen om aften, men her spiser jeg blot et lille måltid. Begge gange sørger jeg for at få en masse carbs (kulhydrater). Gerne pasta. På dagen spiser jeg helst 3 timer før jeg skal løbe. For mig fungere lyst brød og nutella bedst. En times inden jeg skal løbe kan jeg godt finde på at spise en banan. Men den sidste time skal jeg ikke have noget. Lad være med at fylde maven alt for meget.

  5. Træning – Denne her er selvfølgelig flere uger inden selve løbet. Det er jo sådan set ikke et krav at man skal træne op til løbet, men jeg tror på at man får en lidt sjovere oplevelse hvis man grør. Kom ud og løb et par gange om ugen. Det behøver ikke være noget vildt. Bare det at have været ude og få rørt benene lidt inden, gør en stor forskel. Få presset lidt styrketræning ind i dit program. Styrketræningen er nødvendig, hvis man vil klare forhindringer. Selvfølgelig må du få hjælp ude på ruten, men det er da lidt sjovere, hvis du kan klare noget af det selv. Eller kom ned til mig, så skal jeg nok lave et program til dig ;)

Det vigtigste er dog at nyde turen og have det sjovt, så skal du nok få et godt løb. Det kan altså godt betale sig at invenstere i sko og tøj. For selvom det er dit første løb, så bliver det helt sikkert ikke det sidste :)

 

Katja K. Christensen - OCR Athlete

Tilbage til blog