Hvad er sund og usund mad?

Har du et usundt forhold til mad?

Tænker du meget over hvad du spiser? Sørger du for ikke at spise alt ”det dårlige” mad, selvom det gør dig glad at spise det? Der er i dag et stort fokus på, at man skal spise rigtigt. Men hvad er rigtigt? Er det rigtigt at spise, som influencere eller medierne fortæller dig, du skal spise? Og får du det dårligt, når du ikke spiser, som de fortæller dig, du skal spise?

Der bliver generelt tegnet et meget usundt billede af mad i samfundet i dag, som har en utroligt smittende og negativ effekt. Du behøver ikke leve af broccoli og kylling, for at kunne leve på en sund måde. For hvad er sundt? Er det broccoli og kylling og dét at spise så få kulhydrater som muligt? Langt fra. Samfundet fortæller os, at du ikke skal spise for mange kulhydrater, så du får måske dårlig samvittighed, når du spiser ris, pasta og kartofler? Det er der ingen grund til, for mad og kulhydrater er vores benzin og vi har brug for det i vores diæt, for at have energi til at komme igennem dagen. Det må du endelig ikke skære fra, lige meget hvad influencere, medier osv. fortæller dig! Det er sågar i orden at spise kage, hvis det er det, du har lyst til! Wow, skrev jeg lige det? Ja, det gjorde jeg, for der er for det første ingen, der skal fortælle dig hvad du må og ikke må spise. Du skal spise det, der gør dig glad. Livet er simpelthen for kort til at spise mad, som du ikke nyder. Om ikke andet, så sørg da for at spise det, der gør dig glad bare en gang imellem.

Du bliver ikke tyk af at spise et stykke chokolade om dagen eller et stykke kage om fredagen. Du kan endda spise et stykke kage om dagen! For det, der tæller, er jo egentlig hvor mange kalorier du indtager. Det ville altså være det samme, om du spiste 5000 kalorier broccoli eller 5000 kalorier kage. Forskellen ville selvfølgelig være næringsindholdet og følelsen efter at have spist det. Du burde nok ikke spise 5000 kalorier kage, men hvis det er det, der gør dig glad, så gør det! Til helvede med, hvad der er ”rigtigt” og hvad influencere eller andre ville mene om det. Det definerer ikke dig som person, hvad du spiser og hvad badevægten siger.

Pointen med dette indlæg, er ikke, at du nu kun skal spise mad uden næringsindhold og med en masse sukker, men pointen er, at du skal spise hvad du har lyst til en gang imellem, uden at have dårlig samvittighed og at du ikke skal være bange for at spise et stykke kage om dagen. Så længe dit daglige kalorieindtag ikke er over det, du forbrænder, så tager du ikke på. Og selv, hvis det er over en gang imellem, så er det også helt okay! I sidste ende, kommer det egentlig mere an på dine mål.

Men spis mad, der gør dig glad og mad, der fylder dig med energi og næringsstoffer. Lad være med at definere mad som ”sundt” og ”usundt”, så vil du opleve, at du bliver meget gladere i hverdagen. Tro mig!

Tilbage til blog