Kettlebell øvelser

De 6 bedste kettlebell øvelser

Kettlebells er en fantastisk træningsform, der er blevet mere og mere populær i løbet af de seneste år. Kettlebells er ikke kun en sjov måde at træne på, men de kan også være utroligt effektive til at opbygge muskler, forbedre din styrke og hjælpe med at forbrænde fedt. I denne artikel vil vi se på nogle af de bedste øvelser med kettlebell, som du kan inkludere i din træning.

Før vi kommer til øvelserne, lad os tage et kig på, hvad en kettlebell er. En kettlebell er et træningsværktøj, der ligner en kanonkugle med et håndtag på toppen. Kettlebells fås i forskellige størrelser og vægte og kan bruges til en bred vifte af øvelser.

  1. Kettlebell Swings

Kettlebell Swings er en fantastisk øvelse, der arbejder på hele kroppen. Denne øvelse er også god til at forbedre din eksplosive styrke og kondition. Start med at stå med dine fødder lidt bredere end skulderbredden, med kettlebellen mellem dine fødder. Bøj let i knæene, hold din ryg lige, og grip om håndtaget med begge hænder. Sving nu kettlebellen mellem dine ben og op til øjenhøjde, og lad den derefter falde tilbage mellem dine ben igen. Gentag denne bevægelse i 10-12 gentagelser, og tag en kort pause før du gentager.

 

Læs også: De 5 vigtigste ting når du skal bygge muskel

 

  1. Kettlebell goblet squats

Goblet squats med kettlebell er en god måde at træne dine benmuskler på. Start med at stå med dine fødder lidt bredere end skulderbredden, og hold kettlebellen foran brystet med begge hænder, med håndtaget pegende opad. Bøj i knæene, som om du skulle sætte dig på en stol, og sænk dig ned til lige under parallelt med gulvet. Stræk dine ben igen, og gentag denne bevægelse i 10-12 gentagelser.

  1. Kettlebell Turkish Get-Up

Turkish Get-Up er en kompleks øvelse, der involverer hele kroppen, og er en fantastisk øvelse for din stabilitet og styrke. Start med at ligge på ryggen med kettlebellen i din højre hånd, arm strakt lodret op mod loftet. Løft nu din højre fod og bøj dit højre knæ, mens du holder kettlebellen over dit hoved. Brug din venstre hånd til at støtte dig op på din venstre albue, og løft derefter din krop op, indtil du står på din venstre hånd og højre fod. Kig op på kettlebellen, og stræk din arm fuldt ud. Vend tilbage til startpositionen, og gentag denne øvelse på begge sider.

  1. Kettlebell Snatch

Kettlebell Snatch er en øvelse, der involverer hele kroppen og er god til at forbedre din eksplosive styrke og kondition. Start med at stå med fødderne lidt bredere end skulderbredden, med kettlebellen mellem dine fødder. Bøj lidt i knæene og greb om håndtaget med din højre hånd. Sving kettlebellen op til brysthøjde, og brug derefter en rask bevægelse til at kaste kettlebellen op over dit hoved, samtidig med at du strækker din arm fuldt ud. Lav et let benbøj, og fang kettlebellen med din venstre hånd i toppen af bevægelsen. Sænk derefter kettlebellen tilbage til gulvet og gentag på den anden side.

  1. Kettlebell Clean and Press

Kettlebell Clean and Press er en øvelse, der er fantastisk til at træne din overkrop og forbedre din styrke. Start med at stå med fødderne lidt bredere end skulderbredden, med kettlebellen mellem dine fødder. Bøj lidt i knæene og greb om håndtaget med din højre hånd. Sving kettlebellen op til brysthøjde, og løft den derefter over dit hoved, samtidig med at du strækker din arm fuldt ud. Sænk derefter kettlebellen tilbage til brysthøjde og sænk den derefter tilbage til gulvet. Gentag denne bevægelse i 10-12 gentagelser, og skift derefter til den anden side.

  1. Kettlebell Lunges

Kettlebell Lunges er en god øvelse til at træne dine benmuskler og forbedre din balance og stabilitet. Start med at stå med din ryg lige og fødderne samlet, med kettlebellen holdt tæt på brystet med begge hænder. Tag et skridt frem med dit højre ben, og sænk din krop ned i en lunge, så dit højre knæ er lige over din ankel. Stræk derefter dit højre ben igen og vend tilbage til startpositionen. Gentag denne bevægelse på begge sider.

Kettlebell-træning er en sjov og effektiv måde at træne på, der kan hjælpe med at opbygge muskler, forbedre din styrke og kondition og hjælpe med at forbrænde fedt. De øvelser, vi har set på i denne artikel, er blot et udvalg af de mange muligheder, du har med kettlebells. Prøv dem ud, og se hvordan de fungerer for dig!

Læs også: Løb og styrketræning – den perfekte kombination for sundhed og velvære

Tilbage til blog