Sådan laver du kalorielette is - Thebodyfactory.dk

Sådan laver du kalorielette is

 

Sommeren har virkelig ramt Danmark! Helt op imod de 30 grader… og når jeg tænker sol og sommer, så tænker jeg med det samme også på en stor kold is, men det er ikke altid jeg lige har lyst til at bruge 300-400 kalorier på en is!? Derfor har jeg forsøgt mig med disse super enkle og kalorielette hjemmelavede is. Jeg har lavet tre forskellige is, de minder meget om hinanden, men smager forskelligt.

The basic one

Denne is består udelukkende af BCAA med hindbærsmag og vand.

Det eneste du skal bruge er:

 • Is beholdere
 • Vand
 • BCAA (Jeg bruger BODYMANS ”rasberry soda” BCAA.)
 • Fryser

Først fylder du en af is beholderne med vand og hælder det over i et decilitermål. Dette mål bruger du til at regne ud hvor meget vand der skal bruges. Mine beholdere kan indeholde ca. 1,5 dl (150ml) vand, dette ganger jeg med fire da jeg har fire beholder.

 

Jeg hælder nu den passende mængde vand i en shaker, tilsætter en scoop BCAA (8 gram) og shaker, her kan du også bare bruge et glas og røre det ud hvis ikke du har en shaker. Når det er opløst i vandet, hælder du blandingen i is beholderen, og kommer dem i fryseren i 3-4 timer.

 

Når isen er helt frossen kan du tage dem ud, hold beholderen under lunkent vand i 5-10 sekunder, og så er de ellers klar til at blive spist.

Næringsindholdet for denne is ligger på omkring 5 kcal

The fruity one

For at lave denne skal du bruge:

 • Is beholdere
 • Vand
 • BCAA (Jeg bruger BODYMANS ”rasberry soda” BCAA.)
 • Fryser
 • Hindbær

For at lave denne is skal du lave den samme base med vand og BCAA som i den forrige is (The basic one). Når du hælder blandingen i beholderen, skal du holde lidt igen, og kun fylde dem ¾ op (75%), når du har gjort det, tager du dine hindbær og fylder dem ned i beholderen med blandingen, indtil væsken næsten når toppen af beholderen (husk at vand udvider sig når det fryser, så pas på med at fylde dem for meget).

 

Sørg for at hindbærrene er fordelt, så de ikke alle ligger i bunden eller toppen af isen, kom den i fryseren i 3-4 timer. Når isen er frossen, kan du tage dem ud, kom dem under lunken vand i 5-10 sekunder og de er nu klar til at blive spist.

 

Næringsindholdet for denne is kommer an på hvor mange bær du kommer i, men for det meste vil den nok ligge omkring 10 kcal

The mixed one

For at lave denne is skal du bruge:

 • Is beholdere
 • Vandmelon
 • BCAA (Jeg bruger BODYMANS ”Watermelon” BCAA.)
 • Fryser
 • Blender

Start ud med at skære din vandmelon ud, du skal ca. bruge en kvart lille vandmelon. Sær skallen fra, og lav vandmelonen til terninger, Her er det en fordel at vælge en kernefattig vandmelon, og fjerne så mange kerner som muligt.

 

Når dette er gjort, kommer du det i en blender, og for at få en stærk smag af vandmelon, skal du nu tilsætte 16 gram BCAA, dette kommer du bare direkte ned i blenderen. Blend det hele sammen indtil alt vandmelonen er blevet blendet til en væske. Sluk blenderen og hæld blandingen over i is beholderen og kom beholderen i fryseren i 3-4 timer.

 

Når isen er frossen, kan den tages ud, kom dem under lunken vand i 5-10 sekunder, og så er de klar til at blive spist.

Nærringsindholdet for denne is, ligger omkring de 30-40 kalorier alt efter blandingsforholdet.

Opsummering

Dette er som sagt bare tre forskellige eksempler på hvordan du kan lave smagfulde og kalorielette is. Du kan med fordel forsøge dig med andre former for BCAA, samt andre frugter og bær. Giv det et skud, jeg lover dig, du ikke vil fortryde det!

Fortsat god sommer herfra

Mathis Thomsen

Tilbage til blog