Træningsøvelse - Rope Straight Arm Pulldowns - Thebodyfactory.dk

Træningsøvelse - Rope Straight Arm Pulldowns

Prøv denne isolationsøvelse næste gang du vil træne den brede rygmuskel latissimus dorsi. Rope Straight Arm Pulldowns er den bedste øvelse til at styrke netop denne muskel. Øvelsen kan laves i kombination med deadlifts, bent-over rows, seated rows, og du kan enten lave øvelsen i starten eller slutningen af din træning. De bedste resultater opnås med et reb i lat pulldown maskinen, fordi det tillader at du får en bredere rækkevidde på bevægelsen med flere muskelfiber involveret. Derudover gør det tætte greb at du bruger brystmusklerne mindre og derfor øger fokus på rygmusklen.
Ved øvelsens start sætter du et reb fast i lat pulldown maskinen og vælger vægt. Stil dig med front mod maskinen et par skridt fra den og placer dine fødder med en skulderbredde imellem dem. Tag fat i rebet med begge hænder så dine håndflader vender ind mod hinanden. Med ret ryg læner du dig en smule forover for at lave et let stræk i rygmusklen. Bøj svagt i knæene mens dine arme er strakte foran dig i startpositionen. Ånd ind mens du trækker rebet ned mod dine lår. Hold en kort pause på et par sekunder i bunden af bevægelsen mens du squeezer din rygmuskel så hårdt som muligt og ånder ud. I en kontrolleret bevægelse sænker du vægten uden at lade den ramme ned på de resterende vægte i stakken. Jeg plejer at lave 2-3 set med 10-15 kontrollerede repetitioner.
Mine råd er at du holder fokus på at lade lats gøre arbejdet i øvelsen og at du ikke bøjer i dine albuer under øvelsen.

 

Jeg giver en gratis TBF basic t-shirt med i alle bestillinger frem til 23.59 - skriv størrelse og farve i kommentarfeltet ved betaling.

 

 

 

Tilbage til blog