Vedholdenhed i træning

Vigtigheden i at være vedholden og konsekvent i sin træning

I fitness verdenen, hvor sundhed og velvære kommer af disciplin og dedikation, er der ét princip, som overgår dem alle; at være konsekvent og vedholden. Styrken i at have en konsistent træningsrutine overgår det fysiske og bevæger sig også ind i den mentale styrke og velvære.

Det fysiske aspekt

Forestil dig; en rejse, hvor små skridt ender ud i en utrolig transformation. At være konsekvent, er det der skal til, for at opnå dine mål. Det leder til forbedret styrke, udholdenhed og en markeret krop. Uanset, om du er nybegynder eller erfaren, så har kroppen brug for faste rutiner. Det er her, den har det bedst og kan forbedre sig mest.

En fast rutine, ville sørge for, at du ville kunne opbygge et bæredygtigt forhold til fitness og gøre den til en livsstil.

 

Læs også: Kan man tabe fedt og opbygge muskler samtidig?

 

Det mentale aspekt

Ud over vægte og maskiner, har vedholden træning og faste rutiner en indvirkning på den mentale velvære. Det bliver et fristed for sindet, som giver plads til at afstresse og opbygge modstandsdygtighed. De endorfiner, der frigives efter din træning, virker som en naturlig humørforstærker, der ville kunne hjælpe dig igennem dagligdagens udfordringer. Fitness og træning er altså ikke kun vigtigt i forhold til det fysiske, men i den grad vigtig for den mentale velvære!

Tips til at opnå vedholdenhed og konsistens

Sæt realistiske mål:

Definér opnåelige, tidsbestemte mål, som passer til dét, du gerne vil opnå med din træning. Gør dem til mindre milepæle, så du kan fejre dem i løbet af din rejse.

Ram alle muskelgrupper:

Sørg for at din træningsrutine, har øvelser, som rammer alle muskelgrupper, så du kan holde dig til denne ene træningsrutine og opnå maksimal udvikling.

Skab en rutine:

Udvælg specifikke dage og endda tider for dine træninger. Se dem som en læge-konsultation - du gør det for din krop og psyke og det kan ikke forhandles.

Lyt til din krop:

Dog skal du også lytte til din krop. Der kan være dage, hvor du bare har brug for at slappe af og restituere. Undgå for alt i verden burnout og skader.

 

Læs også: Opnå dine træningsmål gennem kosten

 

Find nogen at dele ansvaret med:

Det kan være en træningsmakker, en holdtræning eller sågar dét at fortælle din mor, at du tager op og træner i dag. Så ville du føle dig nødsaget til at tage op og træne og du ville have en støtte, som motiverer dig og endda kan gøre rejsen sjovere.

 

God træning!

Tilbage til blog