Motivation til træning

Bevar motivationen til træning for maksimal udvikling

Hard work beats talent!

 

Det er nok ikke første gang, du hører det, og der er faktisk noget om snakken. Hårdt arbejde betaler sig i rigtig mange tilfælde, men for at kunne arbejde hårdt og kontinuerligt, så kræver det at du er motiveret. Hvis du er motiveret, så har du de bedste forudsætninger for at nå dine mål.

 

I dette indlæg tager vi et grundigt kig på motivation, og vi kommer med en række tips og tricks til, hvordan du kan bevare din motivation.

Hvad er motivation?

Lad os starte med at definere hvad motivation egentlig er.

 

Motivation er lysten til at opnå noget, og det udspringer af lysten til at ville blive bedre til noget. Motivation har i høj grad betydning for et menneskes adfærd, og det har enorm betydning for ens evne til at dedikere sig til noget og opnå gode præstationer.

 

Det handler ofte om motivationen til at blive bedre til et eller andet, og det kan være hvad som helst, det kan være alt fra motivationen til at blive klogere i skolen til motivationen til at gennemføre et marathon. Motivationen er en indre tilstand, og det den er i høj grad med til at rykke mennesker til det bedre.

 

Den indre drivkraft til at opnå noget opstår oftest på baggrund af noget emotionelt, som sker i det enkelte menneske. Det kan bl.a. være et menneske som oplever at blive syg, fordi vedkommende lever en usund livsstil. Mennesker med en sund livsstil reducere risikoen for mange sygdomme, og her kan motivationen være at skabe en sund livsstil, så vedkommende kan leve et langt og godt liv.

 

Læs også: Opnå hypertrofi og se resultater af din styrketræning

 

Der skelnes mellem ydre og indre motivation

Den indre motivation driver mennesket til at gøre bestemte ting i livet. Det kan bl.a. være lysten til at tage en løbetur, og den gode følelse som det giver i kroppen, når løbeturen er færdig. Den indre motivation er drivkraften til at gøre noget, og det betyder, at mennesket gør noget som giver en tilfredsstillelse i kroppen.

 

Den ydre motivation er noget helt andet, da mennesket her løser en given opgaven, fordi at det giver en form for belønning. Den ydre motivation kan være rigtig mange ting, og det kan bl.a. være penge, ros, en god karakter, eller noget helt fjerde. Den ydre motivation kan også være en ‘’pisk’’, da en eller anden given opgave skal laves inden en specifik dato, da det ellers vil få konsekvenser for vedkommende.

 

Den ydre motivation kan godt medvirke til en indre motivation, da en medarbejder f.eks. finder ud af, at det er yderst tilfredsstillende at modtage sin løn for sit arbejde. Ligesom en førsteplads i en konkurrence kan give en indre motivation til næste konkurrence.

Motivation giver gode resultater

Du skal finde ud af hvad der motiverer dig, for så kan du skabe gode resultater. Det gælder i alle aspekter i livet, og det gælder også i den sportslige verden. Den indre motivation er yderst vigtig, og hvis du ikke har den endnu, så kan du skabe den med ydre motivation.

 

Den ydre motivation kan som sagt være rigtig mange ting, og hvad der helt præcist giver dig en tilfredsstillende følelse i kroppen kan vi ikke svare på. Du kan derimod anskaffe dig de rette supplementer til din træning, da de kan være med til at øge din indre motivation til at ville opnår noget.

 

I forbindelse med fysiske præstationer, så er det vigtigt, at du giver din krop den rette brændstof (mad). Til den kan du med fordel finde de bedste kosttilskud til din træning, så du er sikker på, at din krop har de bedste forudsætninger for at kunne opnå dine mål.

 

Hvis du har nogle mål i livet, og det er lige meget om de er skabt på baggrund af indre eller ydre motivation, så er det vigtigt, at du holder fast i den motivation. Hvis du bevarer den motivation, så har du de bedste muligheder for maksimal udvikling.

Tilbage til blog