Mind to Muscle - Thebodyfactory.dk

Mind to Muscle

Skab et flow i din træning og mærk resultaterne rigtigt! Som jeg talte om i et tidligere blogindlæg, har jeg i min træning en mind to muscle-connection. Det vil jeg gerne uddybe lidt mere her.


Koncentration, fokusering og involvering er keywords i min træning. Man kan sige at jeg får det mest optimale ud af min træning, hvis jeg bruger flow teorien. Teorien udspringer sig fra Csikszentmihalyi, som bruger begrebet flow om det stadie du kan nå når du er 100 % koncentreret om din aktivitet, og når du lukker omverdenen ude.


Din koncentration er så intens at der ikke er nogen bekymringer om hverdagsproblemer og din tidsfornemmelse forsvinder. Det handler altså om at holde fokus på nuet og øvelsens enkeltdele og kræver, at man koncentrerer sig intenst. Der er en simpel måde at nå flow i sin træning på. Du skal ikke vælge en øvelse, som er for svær og en vægt, som er over dit niveau og du skal ikke vælge en øvelse, som er for simpel og en vægt, som ikke udfordrer dig.
Det gælder om at finde den gyldne middelvej og kun du kan finde den. Brug noget tid på at lave dit træningsprogram sådan du ikke keder dig, og så du får tilpas udfordring i forhold til dit niveau.

 

Læs også: Hvad er progressive overload og hvorfor er det vigtigt


Det betaler sig i det lange løb, selvom det kan være tidskrævende at afprøve forskellige øvelser og vægt. Men det er i balancen at du når flowtilstanden og får det maksimale ud af din træning. Glem alt om tidtagning og gentagelser og gør det du føler er rigtigt for dig. Brug eventuelt spejle til at holde dit fokus, så du kigger på dine musklers bevægelse mens du udfører en øvelse. Det vil sige at du ikke bare skal træne dine muskler men også din bevidsthed om træningen. Husk at ros dig selv i processen.

Tilbage til blog