Patrick Simiglai

Patrick Simiglai: Fra misbrug til mentalt overskud!

Vi har i dette blogindlæg inviteret Patrick Simiglai ind. Patrick gik fra at være i et blandingsmisbrug til at hjælpe andre mennesker med deres mentale og fysiske begrænsninger samt udfordringer. 

Vi går ind i det nye år, og de fleste sætter sig mål eller nytårsforsæt i forbindelse med træning. Men hvordan kommer du i mål? Patrick benytter sig blandt andet af 4 teknikker, som du kan læse om her. Derudover tilbyder han gratis et hæfte med øvelser, til de som har læst blogindlægget.

DU kan læse en my af Patricks historie, og få hans bud på, hvordan du skal komme over målstregen.

Husk at følge Patrick hvis du vil have mere motivation:

Instagram: https://www.instagram.com/patricksimiglai/

YouTube: https://www.youtube.com/@patricksimiglai6577

Stop med at se efter din målstreg

Jeg har gennem de seneste par år inspireret flere tusinder mennesker med mine foredrag om hvordan vi kan bygge en stærk selvdisciplin og vedligeholdelse af sit mentale styrke med min egen historie som inspiration. 

Jeg hedder Patrick Simiglai, jeg er 29 år gammel, og det er kun 4 år siden jeg stoppede et 6 år langt blandingsmisbrug, og blevet den inspiration jeg selv manglede som barn og ung. Jeg har i dag mange inspirationskilder, min største er David Goggins. 

Da jeg på egen hånd måtte kæmpe mig ud af misbruget, og det var en sej og hård kamp, da jeg ikke havde økonomien til et privat forløb og ingen tillid det offentlige, som var afprøvet. 

Der gik over et år fra jeg erkendte, til jeg formåede at knække koden og på de sidste 4 år har jeg dykket helt ned i min egen historie, men inden, kiggede jeg på, hvordan specialstyrkerne gjorde, hvordan kunne de bygge en mand med den mentale styrke?

Noget som virkelig kom bag på mig, var hvordan de var i kontakt med sig selv, deres følelser og hvordan de så deres smerte i øjnene. Det tog jeg til mig, hvad var min smerte? Det var klart mine følelser, dem jeg havde jeg været på fflugt fra i hele mit liv og mit spejlbillede, jeg hadede mig selv og den person jeg var. Hvem kunne ændre på det? KUN mig selv. Hvad ville jeg gerne blive? 50% så sej som en frømand og det krævede at jeg begyndte at leve som en. 

Indredialog er en teknik, der er uhyre vigtig, for alle mennesker. Den længste samtale du har i livet, er med dig selv og kun dig selv kan bestemme hvad den skal handle om! Hvordan kan vi træne vores indredialog? Jeg snakkede utroligt dårligt til og om mig selv, det øgede ikke mit selvbillede at blive med at gentage den samme i historie. En ny historie skulle fortælles.

Start i de små, fortæl dig selv i spejlet, hvem er det du vil være? Sig HOLD KÆFT når din indre bitch begynder at pive og komme undskyldninger. DET er dig der sætter dagsorden. Din indredialog, er dog ikke en skid værd, hvis du ikke følger op praktisk, så fortæller du dig selv at du er en løber, så skal du ud at løbe, men start i de små og byg din stemme op til at blive stærk. 

Selv når jeg er, som nu, i udlandet, holder jeg mig mentalt i form og såvel fysisk. Jeg løb David Goggins 4x4x48 challenges her på Koh Samui, i 32 graders varme og på et bjerg med 250 HM og en stigning på 20%. Og så var luftfugtigheden 70% +, hvorfor? Fordi jeg kunne mærke at jeg det kildede i maven om jeg egentligt kunne. Udfordringen er 4 miles (6,4 km) every 4 hour (hver 4 time) for 48 hours (i 48 timer). Jeg har løbet mange ultraløb efterhånden og længste distance er 255 km (160 miles) på 45 timer, det var kun 2,5 år efter jeg stoppede mit misbrug. Jeg har gainet mere mentalstyrke på et 48 timers løb end jeg ville have i et 10 års terapiforløb, fordi en ting er hvad vi kan læse os til, en anden er at omsætte det i praktisk. Min indredialog er helt bestemt en af nøglerne til min succes som menneske og atlet. 

En anden nøgle til succesen er mit åndedræt. Det har jeg lært af Stig Severinsen, og begyndte at praktisere det på vej ud af mit misbrug, der brugte jeg det til at stimulere mit parasystematiske nervesystem og få ro i tankerne. Genstarte, om man vil. Jeg fandt senere ud af at det også var enormt brugbart til mine challenges, at ilte musklerne og give mentaltoverskud. Og MEGET brugbart, når du træder ud af din komfortzone til at give ro på og koblet med indredialog, kan du nemt få det is-bad til at smelte. Jeg bruger det også med min yinyoga til at få ro. En god begyndelse er at starte i de små. Øv dig i at trækvejret dybt ned i maven. Jeg har udarbejdet et hæfte med øvelser, den kan du få gratis, ved at sende mig en besked på Instagram og skrive at du har læst dette blog indlæg.  

Min 3. teknik til at komme stærkt gennem livets danse, er visualisering. Inden jeg tager ud på en udfordring, så visualiserer jeg det inden. Jeg mentalt forbereder mig, ved at forstille mig det jeg skal, se mig selv performe foran 100 gæster til et foredrag, eller gennemføre en ultra-man. 

Måden du kan visualiser på, er at enten sætte eller lægge, luk øjnene og kun forstil det du skal til. Forestil dig lydene omkring. Kan der være forhindringer? Hvad skal du være opmærksom på? Mærk dine kriser undervejs, mærk din nervøsitet og leg med din indredialog og træk vejret dybt. Fortæl dig selv at du godt kan, at du er klar, at du er et bæst eller en navy seal. Hvad end der virker for dig. 

4. og sidste teknik er delmål. Delmål passer også godt til overskriften, vi har ikke en målstreg, vi vil altid være i udvikling. Så hvad end det er din første 5 km løb, tur i fitness eller bunke af emails, så sæt nogle delmål. Da jeg løb de 255 km, var jeg brugt da jeg rundede 150 km, men ved at jeg talte mig selv positivt op , sang og skiftede kanal med indre dialog, fik iltet og klarhed med mit åndedræt og var forberedt med min visualisering, havde jeg overskud til at sætte små mål. Så små at det var kun over til næste lygtepæl, træ eller plastikrefleks. Det samme gør sig gældende med alt andet i livet, igen stop med at fokuser på målstregen, nyd processen.  

Jeg har på de sidste 2,5 år præsteret at afsone 40 dage i fængsel (en gammel straf fra min fortid) uden at blive påvirket af miljøet omkring mig, og jeg løb et maraton hver søndag i gården, jeg lærte engelsk ved at læse engelske bøger og så oversatte i en ordbog. 

Jeg har løbet et utal af ultra løb, det længste på 255 km. Gennemført Hellrun, og fik prisen som den bedste kammerat, svømmet 37 km og løbet 43 lige efter, lært at tale engelsk og er begyndt at lave videoer offentligt på engelsk, lavet 860 ropeclimps på 21 timer, stjerneboksning, ultraman og en masse andre udfordringer. Fælles er at jeg har brugt disse 4 teknikker, de hjælper mig også med at skrive min bog, da det til tider kan være super træls at fejle med stavning og grammikken her hjælper det mig med at finde kræfter til at tage en runde mere og det vokser jeg af. Det er når vi gør det som er ude af vores comfort, at vores udvikling starter. 

 

Læs også: Opnå hypertrofi og se resultater af din styrketræning

 

Sådan træner du din selvdisciplin. 

Jeg startede så simpelt som noget kunne være, med at rede min seng hver morgen. Meget simpelt, og det var det var den dag. For at øve de 4 teknikker, krævede det selvdisciplin at begynde. Jeg satte derfor små labels på mit spejl om hvem jeg ville være og læste det højt, det kaldes ansvarlighedsspejlet, og det er dig du skal stå til ansvar hos. Åndedrættet satte jeg kun 5 minutter af til, så var det overskueligt og jeg havde det naturligvis skrevet ind i min kalender med påmindelse. Vigtigt at du sætter alt du ønsker at begynde på, i en overskuelig tidsramme. Jeg plejer at sige at den tid du tænker du vil gøre det i, skal du dividere i 3 og så vil det ske. 

Da jeg startede med at læsebøger, satte jeg en tid af eks. 10 minutter og når de var gået, handlede det ikke om hvor mange sider jeg havde noget, men at jeg havde læst og blev stolt af mig selv, små delmål. Dagen inden visualisere de aftaler du har med dig selv, og lær af dagen i dag, har du for meget, så skær en opgave væk. 

Fordi: Mental restitution og dekomprimering

Er enormt vigtigt. Vi glemmer at vores søvn har en kæmpe betydning for vores livskvalitet og overskud. Så ønsker du mere spræl, overskud og energi i hverdagen, så fokuser på at få en ordentlig søvn og stabile sengetider. Tag en timeout løbet af dagen, mediter eller gå en tur. 

Jeg håber du er blevet inspireret til at 2023 bliver dit år, til slut vil jeg dele at jeg vil løbe tværs over Grønland i 2024 med budskabet: Stop med at se efter målstregen, nyd processen og kom i mål. 

High-fives and cheers 

Patrick Simiglai 

Tilbage til blog