5 nemme måder at kickstarte dine biceps på. - Thebodyfactory.dk

5 nemme måder at kickstarte dine biceps på

Hvis du vil have fornøjelsen af et par store arme, så skal de trænes igen og igen – og så ellers lidt mere. Det kræver masser af hårdt arbejde at bygge muskelmasse, og det kræver, at du får masser af søvn samt restitution.

Vi vil gerne gøre det en smule nemmere for dig, blandt andet ved at give dig nogle konkrete råd til armtræningen. I det følgende får du 5 hurtige tips, der kickstarter størrelsen på dine biceps.

#1 Variér dit greb
Det kan godt være en fordel at variere bredden på dit greb, når du træner biceps. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt hvor bredt (eller smalt) du holder, i forhold til hvordan bicepsen bliver stimuleret. Den nemmeste måde at gøre det på, er ved at inkludere forskellige former for curls med en vægtstang i dit træningsprogram, hvor du holder med forskellige bredde.

#2 Sæt dig ned
Du kender sikkert til nogle i centret – dig selv undtaget selvfølgelig – der cheater lige rigeligt i deres curls. Det KAN være fint nok i visse situationer, men for de fleste, er det en dum ide.

En af mange løsninger i forhold til at minimere cheat reps, er at inkludere siddende curls i dit træningsprogram. Sæt dig på en skrå bænk, og lad armene hvile langs siden. Fra denne position kan du udføre curls med håndvægte, der gør det meget svært at cheate.

 

Læs også: Opnå hypertrofi og se resultater af din styrketræning#3 Stræk musklen
De fleste kan blive enige om at range of motion (ROM) har stor betydning for, hvorvidt du udvikler en stor portion muskelmasse eller ej. Som udgangspunkt bør du altid udføre dine øvelser med fuld ROM, da det giver de bedste forudsætninger for muskeltilvækst.

Det samme gør sig især gældende i forhold til træning af biceps, da en af måderne at gøre curls lettere på, er ved at forkorte ROM. Det er derfor en god ide, at du altid sørger for at strække armene helt, når du træner forskellige curl-bevægelser.

#4 Stop! Hammer time
En glemt øvelse i mange træningscentre er de såkaldte hammer curls. Det er dog en god øvelse at inkludere dit træningsprogram, da det ændrede greb i højere grad stresser underarmene end almindelige curls. Dertil kommer, at du naturligvis også træner dine biceps ved denne bevægelse.

Underamstræning har sin berettigelse i din træning, og det kan være med til, at dine arme ser endnu større ud. Derudover kan det have en skadesforebyggende effekt.

 

Læs også: Den bedste vej til vægttab#5 Tilstrækkelig med træning
Der skal ikke være nogen tvivl om, at armene skal trænes hvis de skal vokse. Du skal derfor sætte tid af til at træne dine arme, og du skal træne dem med engagement.

Hvis du ikke gør noget ud af din armtræning, og blot gør det af skyld – så skal du ikke regne med, at du får forvandlet de små pindearme til nogle store kanoner.

Tilbage til blog