Vægttab

Den bedste vej til vægttab

Der er mange teorier om, hvordan du sikrer vægttab bedst muligt og du har sikkert hørt de fleste af dem. Det kan være forvirrende at finde rundt i og derfor kan det være demotiverende og vægttabet udskydes muligvis gentagende gange. Dette indlæg, vil eliminere alle myterne og give dig en klar idé om, hvordan du taber dig bedst muligt.

 

Cardio

Du har sikkert hørt op til flere gange, at cardio/konditionstræning, er den eneste måde at tabe sig på, og hvis du vil tabe dig, så skal du bare ud at løbe. Det kan jeg godt allerede afsløre IKKE er tilfældet. Jo, der er rigtig mange fordele ved cardio og det burde også være en del af din træningsrutine. Men du behøver ikke tage ud og løbe flere gange om ugen, hvis du ikke har lyst til det. Der er mange måder at få pulsen op på, så du skal bare finde den måde, der passer dig bedst. Det kan fx være at gå ture, danse, spille fodbold, svømme, cykle osv. Det er vigtigt at få pulsen op en gang imellem, da det forbedrer din hjerte- og lungefunktion og reducerer en lang række sygdomme. Desuden, forbrænder du også flere kalorier pr. time, men cardio i sig selv, er ikke den bedste måde at tabe sig på, da du ligeledes forbrænder muskelmasse.

 

Læs også: Hvad er progressive overload og hvorfor er det vigtigt?

 

Styrketræning

Styrketræning er vigtigt, da det hjælper dig til at performe fysisk og mentalt i alle aspekter af dit liv. Desuden, er det godt for vægttab, da det hjælper dig til at forbrænde mere fedt end muskler og øge dit stofskifte. Derudover, forbedrer styrketræning din knoglestyrke, din holdning samt reducerer risikoen for skader. Styrketræning er altså essentielt, uanset om du vil have store muskler eller ej - og vi er kæmpe fortalere for det, her hos The Body Factory!

 

Så hvad skal jeg træne?

Ja, det er et godt spørgsmål. Du forbrænder flere kalorier ved at dyrke cardio, men er det nu også vigtigst? Nej, det er vigtigt, men du forbrænder ligeledes muskelmasse ved at dyrke cardio, hvilket vi ikke er interesserede i. Derfor, er det vigtigt, at du har en kombination af cardio og styrketræning i din træningsrutine for vægttab. Cardio er effektivt i forhold til vægttab, men det er ikke altafgørende! Du kan sagtens tabe dig udelukkende ved at styrketræne og have en kost med kalorieunderskud. Dog vil det tage længere tid, end hvis du også inkorporerer lidt cardio. Derfor, hvis du laver en kombination af cardio, styrketræning og spiser i kalorieunderskud, så vil du tabe fedt uden at miste muskelmasse.

 

Læs også: Opnå hypertrofi og se resultater af din styrketræning

 

Husk på, det er vigtigt at træne på den måde, som du foretrækker og som gør dig glad uanset hvad. God træning!

Tilbage til blog