Træningsudstyr

Det bedste træningsudstyr til dig der træner derhjemme

At træne derhjemme er blevet mere populært end nogensinde før – og med rigtig god grund. Hjemmetræning giver dig nemlig frihed til at træne når som helst på dagen, og så er det også en mere bekvem måde at træne på, end at skulle tage i det lokale fitnesscenter. Men hvad er de bedste former for hjemmetræningsudstyr? I denne artikel vil vi se på nogle af de bedste typer af træningsudstyr til hjemmet, som du kan bruge til at skabe det helt perfekte home gym.

 

Håndvægte – et must til hjemmetræning

Håndvægte er et af de mest alsidige typer træningsudstyr der findes, og de er perfekte til både styrketræning og muskelopbygning. De er et must for alle der ønsker en effektiv træning derhjemme.

Der er flere forskellige typer håndvægte at vælge imellem, herunder de traditionelle håndvægte med fast vægt, justerbare håndvægte og kettlebells. Dertil fås de alle i flere forskellige materialer – alt fra støbejern, til gummi, til krom.

Særligt justerbare håndvægte er praktiske som hjemmetræningsudstyr. De fylder meget mindre, end et helt sæt håndvægte, og så kan de ofte også fås til en rigtig fornuftig pris. De er en god investering, hvis du vil have mulighed for at variere vægten og have flere forskellige størrelser i ét stykke udstyr.

 

Læs også: Aktivering af musklerne inden træning

 

RTX udstyr – super smart og praktisk

RTX udstyr er en anden populær mulighed, når det kommer til hjemmetræningsudstyr. RTX er et brand der specialiserer sig i slyngetrænere, som er en multifunktionel form for træningsudstyr, der kan bruges til en lang række forskellige øvelser. RTX udstyr er designet til at give dig en full body workout, og det kan bruges til alt fra styrketræning til konditionstræning.

En af de største fordele ved RTX udstyr er, at det er nemt at bruge, og samtidig ikke kræver meget plads. Dertil kan det nemt foldes sammen og opbevares, når det ikke er i brug, hvilke gør det perfekte til hjemmetræning.

Yderligere kan det også justeres til forskellige niveauer af modstand, hvilket gør det til et ideelt valg, uanset om du er en nybegynder eller en erfaren træningsentusiast.

 

Kettlebells – perfekt til dig der elsker crossfit

Kettlebells er en super form for træningsudstyr, som er blevet mere og mere populært de seneste år – særligt hos de som træner crossfit. De kan bruges til alt fra styrketræning til konditionstræning, og de giver en god kombination af både styrke og kardiovaskulær træning.

En af fordelene ved kettlebells er, at de kan bruges til en lang række forskellige øvelser, herunder de famøse kettlebell swings, men også både cleans, presses og squats. De kan generelt bruges til at træne hele kroppen, hvilket gør dem til et helt perfekte valg, for dem der gerne vil træne hele kroppen indenfor hjemmets rammer.

 

Pull up bar – få opbygget til solid overkrop

En pull up bar er en super mulighed for dig der gerne vil træne overkroppen derhjemme. Det er en simpel, men yderst effektiv måde at træne på, og den kan bruges til at træne både ryg, arme og skuldre. Er du nybegynder, kan det dog være at du skal bruge et træningselastik til at hjælpe dig med at lave pull ups, da de kan være svære at lave i starten.

Der er flere forskellige typer af pull up barer at vælge imellem. Nogle kan nemt monteres i en dørkarm, mens andre skal fastmonteres på væggen. Pull up bars til dørkarme er utroligt nemme at sætte på og tage ned igen, hvilket gør dem til et ideelt valg for dem, der ikke ønsker at bore huller i væggen. Vægmonterede barer er mere holdbare og stabile, men de kræver til gengæld også lidt mere arbejde at installere, og så kræver de også en fast plads i hjemmet.

 

Læs også: Opnå hypertrofi og se resultater af din træning

 

Motionscykel – den klassiske konditionstræningsmaskine

Motionscyklen er en klassiker inden for hjemmetræningsudstyr, og den er stadig en rigtig populær (og god) mulighed for dem, der ønsker at træne derhjemme. Motionscyklen er perfekt til både konditionstræning og kardiovaskulær træning, og den kan bruges af både nybegyndere og erfarne træningsentusiaster, da du nemt kan indstille sværhedsgraden.

Motionscykler fås i en lang række forskellige typer og i stort set alle prisklasser. Du kan finde en simpel motionscykel helt ned til et par tusinde kroner, mens de professionelle modeller kan koste 20.000 kr.+. Til hjemmetræning behøver du dog ikke en super avanceret model – her kan du sagtens nøjes med en model til 2500-5000 kr.

 

Er du klar til at give den gas med hjemmetræningen?

I artiklen her har du fået et godt overblik over nogle af de mest essentielle former for hjemmetræningsudstyr. Vi har været inde på både håndvægte, RTX udstyr, kettlebells, pull ups bars og motionscykler. Du behøver naturligvis ikke gå ud og investere i alt udstyret på en gang – du kan sagtens nøjes med f.eks. et par justerbare håndvægte og en motionscykel til at starte med. Med disse 2 kan du sagtens træne alle musklerne i kroppen, og samtidig få en god cardio træning. Efterfølgende kan du altid opgradere dit arsenal af hjemmetræningsudstyr, og forhåbentlig med tiden få opbygget dig et solidt home gym.

Skal du have et homegym?

Så læs artiklen: Sådan indretter du et træningsrum i hjemmet hos mobelinspiration.dk

Tilbage til blog