Få markeret overarme med din egen kropsvægt. - Thebodyfactory.dk

Få markeret overarme med din egen kropsvægt

Få markeret overarme med din egen kropsvægt

 

De fleste af os elsker de store overarme, og vil garanteret gøre det meste for at få dem monteret på vores egen krop. Det kræver dog en masse hårdt arbejde i både træningscentret og i køkkenet at få bulerne på overarmene frem, men for de fleste med lidt dedikation er det uden tvivl muligt.

I denne artikel tager vi et kig på din armtræning, og mere specifikt; hvordan du kan bruge din egen kropsvægt til at få de store biceps og triceps frem på kroppen. I denne artikel handler det nemlig om armtræning med kropsvægt.

Dips
Hvis du ikke bruger øvelsen dips regelmæssigt i dit træningsprogram, så er det måske på tide, for dips er en super solid øvelse til både skuldre, bryst og triceps. Hvis du vil bruge kropsvægt i din armtræning, så er øvelsen dips et absolut must include.

Dips er en nem øvelse at komme i gang med, og langt de fleste træningscentre har forskellige anordninger til rådighed, der gør det muligt at udføre øvelsen. Hvis du er stærk nok til at udføre 20-30 reps med kropsvægt, så er det nemt at gøre øvelsen hårdere med fx bands, kæder eller et dipbælte.

Chinups
Man skelner ofte mellem pullups og chinups i forhold til om man holder på stangen med over- eller underhånd. Hvis du bruger underhånd (chinups), så rammer du i højere grad biceps end med overhånd, og det er lige præcis dét vi er efter, når vi gerne vil have større arme.

Chinups er en noget hårdere øvelse end dips, og det er derfor langt fra de fleste, der har behov for at udføre øvelsen med ekstra vægt. Det kan dog sagtens være tilfældet for dig, og her kan du nemt smide en håndvægt mellem benene; eller bare investere i et dipbælte, der tillader ekstra vægt.

 

Læs også: Den bedste vej til vægttabPushups
Pushups – eller armbøjninger – er en ofte overset øvelse i træningslokalet, men det er absolut ikke ensbetydende med, at den ikke bør inkluderes i dit træningsprogram. Armbøjninger træner nemlig både skuldrene, triceps og brystet. Derudover kan du nemt variere hvor stort et stress du vil påføre de specifikke muskelgrupper ved eksempelvis at placere armene tættere på eller længere væk fra hinanden.

Pushups er en øvelse, som de fleste kan udføre – og givetvis også med mange gentagelser. Der er derfor flere måder at variere øvelsen på. Der er naturligvis den åbenlyse måde, nemlig ved at smide en vægtskive på ryggen – men du kan også bruge pushups som en del af et supersæt til dine triceps, eller måske en som enfinisher, hvor du udfører øvelsen til failure.

Triceps extensions
Den sidste øvelse vi har taget med i denne artikel, kan fungere som en kanon god finisher på din træning – og en øvelse, der virkelig kan trække de allersidste gains frem i dine triceps. Øvelsen hedder noget så fint som bodyweight triceps extensions.

 

Læs også: Opnå hypertrofi og se resultater af din styrketræningNår du udfører denne øvelse, så kan du med fordel anvende et smith-stativ (hvilket nok også er en af de eneste brugbare egenskaber ved det aggregat), da det tillader dig at skifte højden på vægtstangen på en nem og hurtig måde. Herefter placerer du dig blot, som skulle du til at udføre armbøjninger – og dernæst flekserer du i albuerne, så du bevæger dig mod stangen; ganske
som skulle du udføre triceps extensions med en vægtstang.

Tilbage til blog