Hvilke sko skal man vælge?

Hvilke sko skal du vælge til din træning?

Det er ikke altid lige nemt at finde det rigtige grej til din træning. De rigtige valg er ikke nødvendigvis de billigste eller mest moderigtige. Det kan også være en jungle at finde rundt i, hvis man dyrker flere forskellige træningsformer. De rigtige sko kan give et større udbytte til din træning, og så skal man vælge noget som man har lyst til at bruge. Vi har lavet en lille guide til hvad vi anbefaler til en række forskellige træningsformer.

Køb dine The Body Factory sokker her

Fitness

I fitnesscentret ser man mange forskellige slags fodtøj. Lige fra barfodet til modesneakers. Men hvad er vigtigt?

Det er vigtigt at have et solidt fundament til din træning. Her vil anbefalingen lyde på en forholdsvis flad sko, uden en forhøjning i hælen. Det gør at man står som foden er bygget til. Man kan endda smide skoen for at få et helt fladt fundament (men behold nu de sokker på ik?!).

Specifikke anbefalinger kunne være (ej prioriteret rækkefølge): Converse Allstar, Nike Metcon, Vans Slipon osv.

 

Vægtløftning

Her ville det naturlige valg falde på et par vægtløftningssko. Men har man behov for det som nybegynder? Nybegynderen kan med fordel prioritere et par gode allround sko og så senere smide pengene efter et par gode vægtløftersko, hvis man får interesse herfor. 

Vægtløftningsskoen er lavet til at skabe funktionelt mobilitet i anklen, i det hælen er forhøjet på denne type sko. Det betyder helt simpelt at man ville kunne komme dybere ned i ens squat førend at overkroppen begynder at læne sig forover, at underbene nemmere kan holdes vertikale og at stresset på dine quads bliver forøget.

Specifikke anbefalinger kunne være (ej prioriteret rækkefølge): Adidas Adipower, Nike Saveleos, Adidas Powerlift osv.

 

Læs også: Opnå hypertrofi og se resultater af din styrketræning

 

Crossfit

I crossfit arbejder vi som i ordets forstand med forskellige typer af fitness. Derfor kræves der at man har en rigtig solid allround sko. I en WOD kan man både skulle løbe, løfte og hoppe. Derfor stilles der ret høje krav til den rigtige sko, således at man får mest muligt udbytte af sin træning. Typisk ses der at crossfitteren benytter en flad sko med god stødabsorbering.

Specifikke anbefalinger kunne være (ej prioriteret rækkefølge): Reebok Nano, Nike Metcon, Under Armour Tribase Reign osv.

Løb

Løbeskoen er en videnskab i sig selv, og her udsætter vi foden og underbenet for så meget stress at det er vigtigt at du vælger et par sko som er fremstillet til løb. Flere skotøjsforretninger tilbyder at man kan få lavet en løbetest for at finde ud af præcis hvilke der er bygget til netop din fod. Skal man ud og finde en løbesko som passer godt allround kan vi dog alligevel komme med et par anbefalinger.

Specifikke anbefalinger kunne være (ej prioriteret rækkefølge): Brooks Glycerin, New Balance Fresh Foam, Nike Zoomfly osv.

 

Læs også: Den bedste vej til vægttab

Tilbage til blog