Træning og mindfullness - Thebodyfactory.dk

Træning og mindfullness

Træning og mindfullness 

Nu er der sikkert allerede nogle der tænker ”mindfullness.. Hvad har det med træning at gøre og hvorfor skal jeg høre om mindfullnes? Det er da kun hippier og tosser der går op i det”

Men sandheden er at det ikke kunne være meget anderledes end at de to ting har noget tilfælles.

I de 11 år jeg har dyrket sporten og livsstilen der har jeg lært mig selv at kende på måder som jeg nok ikke havde lært, eller i hvert fald ikke i så tidlig en alder som jeg har.

For mig er bodybuilding mere end bare en sport, det er en livsstil, det er selv terapi, det er spirituelt, det er opbyggende, det er en personlig ting og en personlig rejse.

Træning er noget man gør for sig selv, hvad end grunden måtte være til at man i sin tid startede.

Jeg tror jeg startede fordi det var op til mig selv, hvornår jeg ville træne, hvad jeg ville træne og hvor længe jeg ville træne. Inden jeg startede på at løfte vægte, der spillede jeg fodbold på højt plan i Aab.

Jeg var ung og jeg havde altid drømt om at blive professionel fodboldspiller. Hvilket jeg havde enormt gode forudsætninger for at opnå - men jeg begyndte at blive træt af de mange træningspas på et tidspunktet i mit liv hvor der skete en masse andet. Der var en frihed som blev frarøvet mig følte jeg og den frihed genfandt jeg i bodybuilding.

 

Læs også: Opnå hypertrofi og se resultater af din styrketræning

 

Måske jeg også genfandt et barndomsminde, for da jeg var omkring 5 år gammel, var jeg med min far i Sverige og besøge noget familie. Min fars onkel havde sit eget center og jeg kan huske hvordan jeg gik og løftede vægte, prøvede de forskellige maskiner og for at runde det hele af, fik jeg en bøtte jordbær protein pulver med hjem. Jeg vidste ikke hvad det pulver gjorde, men jeg drak det af og til i smoothies. Jeg havde den bøtte i mange år…  Men tilbage til min pointe. Det minde jeg har haft fra den dag, har haft så stor en indflydelse på starten af min træning – 10 år senere.

 

Hvad har træning så givet mig - udover en stærkere og et mere atletisk udseende?

Det har lært mig at være vedholden først og fremmest. I de 11 år jeg har trænet har jeg aldrig gået i mere end 3 dage, MAKS, uden pause. Jeg har holdt min træning igennem 11 år uden pauser. Kosten var ikke noget jeg for alvor gik op i før for 2 år siden i forbindelse med at jeg skulle stille op til konkurrencer.

Træning har lært mig disciplin, det har lært mig at være mentalt stærk. Du skal kunne presse dig selv, udover hvad du først troede var muligt. (Hvilket er noget jeg har videreudviklet på i min tid som sergent) Nogle af de ture vi var på, med sergentskolen kan jeg kun kigge tilbage på i dag og være taknemmelig over at have gennemgået. Bodybuilding har lært mig at tro på mig selv, at opnå små delmål for at nå til et større mål og det at lave en plan for det. Mange går igennem livet uden at lave en plan for hvordan de vil nå fra punkt A til punkt B. Det har lært mig at være tålmodig, for det at tage ´kvalitetsmuskel´ på tager tid, når man er en naturlig sportsudøver. Som så meget andet i livet så kommer succes ofte ikke bare over en nat og uden at arbejde for det.

 

Jeg har lært at mærke og lytte til min krop og de signaler den sender mig og igennem den selvforståelse kommer begrebet ”mind to muscle connection”  
Det at kan føle hver en muskel arbejde, hver en sene der bevæger sig. Blodet der strømmer igennem kroppen og opvarmer et bestemt område hvor aktiviteten sker, det er hvad ”mind to muscle connection” handler om.

Det giver selvtillid og en vis selvsikkerhed + de mange sundhedsmæssige fordel som er ved træning.

Men hvad jeg nyder mest ved min træning, det er den frihed jeg føler indeni, den glæde der kommer efter en god omgang træning, det frirum du har når det er dig og vægten. Alt uden omkring dig forsvinder - du er i en form for zen når du afskærmer resten af dine omgivelser med din træning.

 

Læs også: Den bedste vej til vægttab

 

Det er for mig ren terapi at træne. Selv efter en hård dag, så skal min træning have sin plads i dagligdagen, for det fornyer min energi og gør mig klar til morgendagens kampe og problemstillinger som skal løses.

Kombinerer man bodybuilding med meditation, så åbner det en helt ny verden.

Med de ting man allerede har lært igennem mange års træning, de bliver kun forstærket igennem meditation.

 

Så når vi snakker bodybuilding, så er mindfullness eller en dybere forståelse af dig selv, ikke noget man kan adskille. Men du kan sagtens snakke mindfullness uden bodybuilding.

For mig handler træning ikke om at blive stor, men om den indre ro som det giver mig. Den balance jeg opnår i dagligdagen og den glæde det medbringer. Jeg kan have en dårlig dag og det kan en træning rette op på.

Dermed ikke sagt at man skal træne hver dag, for ens hviledage er mindst lige så vigtige.

 

Det handler om at finde den balance der virker for en og om at træne de ting man finder sjovt. Om så det er helt uden for et træningscenter. Det handler om at have det sjovt med det man laver, ellers bliver det svært at holde ved i mange år frem. HUSK det er en personlig rejse, lad være med at sammenlign dig selv med andre. Sammenlign dig selv med dit forrige jeg.

 

Tag progressionsbilleder og se hvordan du forbedre dig. Det er fedt at skabe motivation og få inspiration igennem andre. Men at sammenligne dig selv med en anden, er en kamp du allerede har tabt. For vi er alle VIDT forskellige. Du kan aldrig komme til at ligne en anden, uanset hvor meget du end måtte prøve på det, træne samme program, spise præcis de samme mængder kcal og macros som en anden. Mennesket er unikt og derfor skal du finde DIN vej til DIT mål. 

- Daniel Kielgast

Tilbage til blog