Træningsøvelse – Chest cable fly - Thebodyfactory.dk

Træningsøvelse – Chest cable fly

Brystøvelsen Chest cable fly er anbefalet af mange, og jeg kan også stå inde for at øvelsen er effektiv, når den bliver udført korrekt. Som navnet indikerer styrker og toner du brystmuskulaturen men derudover rammer du også muskelgrupper i skuldrene og triceps. Når du øger muskelmassen gennem øvelsen vil resultatet også være at den metaboliske sats øges, og du forbrænder derfor hurtigere kalorier.

Selvom øvelsen kan udføres effektivt på flere forskellige måder anbefaler jeg, at du laver dem i en stående position, hvor du træder frem på det ene ben. Sørg for at din krop er på linje med håndtagene på maskinen, så de ikke trækker dig tilbage. Hold et af håndtagene i hver hånd med ryggen til maskinen. Kig ned på dine fødder og bøj dit torso let forover. Ideelt, når du udfører denne øvelse skal armene bevæges op til cirka skulderhøjde.

Tag et par dybe indåndinger før du udfører øvelsen. Når du ånder ud trækker du langsomt hænderne helt sammen foran kroppen som om du omfavner et træ. Når håndtagene er samlet kører du langsomt tilbage til startpositionen. Gentag øvelsen i 3-4 sets med 8-10 reps og med fordel i slutningen af din træning.

Hvis du vil have øget intensitet kan du lukke øjnene mens du udfører øvelsen. Ved at gøre det tvinger du dig selv til at fokusere på musklerne hvilket giver dig en mere udfordrende træning.

Vil du have inspiration til andre brystøvelser, kan du med fordel læse mere om disse:

Tilbage til blog