Træningsøvelse – Incline Dumbbell Press - Thebodyfactory.dk

Træningsøvelse – Incline Dumbbell Press

Selv om Incline Dumbbell Press er en krævende brystøvelse er jeg storforbruger af øvelsen, fordi jeg får bedre kontakt med min brystmuskel og tvinger mig selv til at bruge flere muskler end ved at køre den med en vægtstang eller på en maskine.

Du kan overveje at eksperimentere med forskellige former for dumbbell presses. I denne træning skal du bruge en bænk og to håndvægte. Du træner bryst, triceps og forskuldre, men jo mere oprejst du sidder jo mere vandrer belastningen over i forskulderen i stedet for brystet.


Læg dig på en skrå bænk og tag håndvægtene i hænderne. Hold håndvægtene på lårene med håndfladerne vendt mod hinanden. Så bruger du dine lårmuskler til at skubbe håndvægtene op én af gangen, så du kan holde en skulderbreddes afstand mellem dem.

Når du har løftet vægtene op til skulderhøjde vender du dine håndled så dine håndflader vender væk fra dig. Fra startpositionen ånder du ind og presser håndvægtene op i strakt arm og når du når toppen ånder du ud. Hold positionen i et par sekunder fuldt kontrolleret hvorefter du langsomt sænker håndvægtene til udgangspositionen igen. Gentag øvelsen.

Når du er færdig med øvelsen anbefaler jeg at du igen sætter vægten på dine lår og herefter på gulvet før du rejser dig.

Vil du have inspiration til andre brystøvelser, kan du med fordel læse mere om disse:

Tilbage til blog